Eduskunnan tärkein tehtävä on lakien säätäminen

Eduskunnan tärkein tehtävä on lakien säätäminen


Nyt tuntuu siltä, että se viime vaalikaudella epäonnistui tuossa tehtävässään.

SOTE-lakeja jauhettiin koko vaalikausi, eikä mitään valmista tullut. Veronmaksajien rahoja hukattiin loputtomiin kokouksiin ja kuulemisiin. Kunnissa ja maakunnissa valmistauduttiin oikein urakalla muutokseen; turhaan ja rahaa paloi. Monien muiden lakien käsittely uhkasi raueta ja niitä yritettiin kiireellä viedä viime hetkillä läpi.

Loppukaudesta tuli farssi.

Hallituspuolueet työnsivät päänsä pensaaseen ja kieltäytyivät viime metreille asti uskomasta epäonnistumistaan. Oppositiopuolueet jarruttivat ja viivyttivät ja yrittivät hyödyntää hallituksen heikkoa asemaa niin pitkään kuin mahdollista.

Eduskunnan ja kansanedustajien arvovalta kärsi suuren tappion. Nyt hallituksen viimein erottua, on uskallettu julkisuudessakin puhua kansanedustajien henkisestä ja fyysisestä väsymisestä koko prosessiin. Puhutaan edustajien huonosta käytöksestä niin valmistelevia virkamiehiä kuin toisiaankin kohtaan.

Tämä peli ei voi enää jatkua, nyt on aika vaihtaa uudet päättäjät.

Äänestä asiantunteva lakimies omaksi edustajaksesi seuraavaan eduskuntaan. Lainvalmistelu on saatava kuntoon ja eduskunnan arvovalta palautettua.

Olen käytettävissä ja toivon saavani äänesi. Pääteemani ovat edellä esitetyt asiantunteva päätöksenteko ja kunnollinen lainvalmistelu.

Yksittäisistä ajankohtaisista kysymyksistä julkaisen vaalien alla pieniä kirjoituksia näillä sivuilla ja muissa medioissa. Voit myös tutustua mielipiteisiini ja vastauksiini useissa eri vaalikoneissa. Olen tavattavissa Uudellamaalla monissa vaalitapahtumissa ja paneeleissa ja vaalitiimini ylläpitää vaalitelttaa Järvenpään torilla neljänä lauantaina ennen vaaleja.

Tervetuloa tutustumaan!Join the Discussion